lördag 1 augusti 2009

Semester i stan!

Maken har kommit hem från Argentina. Konstigt nog har han ingen jetlag, så tjugo timmar efter hemkomst vill han träna i stada. Han kastar ut ett lockbete åt mig att vi kan ju käka lunch i stan efter hans pass. Det var inte svårt att nappa på det. Jag shoppade loss under tiden. Hittade lite sjalar på rea och en (till) kofta, som jag kommer att bo i! Koftor får jag aldrig för lite av. Jag vet inte hur många koftor och koftset jag äger...

Vi gick dessutom inte till LaCouronne för att äta ljummen kycklingsallad, hör och häpna! Inte heller blev det Mrs Brown!! Vi landade på ett nyöppnat café vid Davidshall, med spansk meny. Det visade sig att tjejen som har det också har importerat en spanjor så att säga! Hon hade bott på Solkusten några år och nu hade de flyttat hit till Sverige. Nytt stamställe funnet för oss, med andra ord!

Pildammarna

I tisdags var jag med Katja och Je-Lo på Pildammarna för att lyssna på Sofia Karlsson. Katja hade med sig pastasallad, jag fixade drickbart. Är för närvarande lite trött på rödvin, efter att surplat i mig denna dryck i tio dagar i sträck nu. Sommareffekten... Det blev ett alkoholfritt rött. Vilken magisk kväll! Solen sken, och där stod denna rågblonda sångerska barfota i linneklänning med sin kristallklara röst. Och givetvis uppbackad av duktiga musiker. Det var knökfullt och det var alldeles, alldeles underbart. Jag gillar verkligen dessa evenemang, antingen här eller på Hedmanska. Man går dit för att uppleva något helt otippat och oprövat och blir glatt överraskad var gång. Nåväl, Sofia Karlsson är inte helt okänt för mig, men mycket annat jag har sett här, är.

Efter konserten åkte vi hem till Jennies (Je-Lo) nya lägenhet. Hon bjöd på te och... vin! Well, hon behövde inte tjata precis. Vi satt på balkongen i skymningen och pratade jobb med mera.
Det är så skönt att ha "semester"...

måndag 27 juli 2009

Idag har jag agerat tekniknörd hos Majlis. Jag har försökt lära henne lite mer om Illustrator och Photoshop. Och viktiga saker som Facebook. Jag var sugen på att hälsa på CubaCafé men på måndagar har de visst stängt. Så det fick bli Gränden, där till slut även Jessika kom efter sitt jobb, dvs kl halvtio och delade en flaska rött med oss. Nu är vi hemma hos Majlis igen, ska dricka lite midnattskaffe och snacka lite till.