lördag 25 juli 2009

Möllan-festivalen

Vi åkte in till stan, strosade runt lite kring Möllan. Denna festivalen är lite som Malmöfestivalen var en gång i tiden; charmen, humorn och det opretensiösa är här. Tråkigt bara att denna nu har krympt både i utrymme och antal dagar sen i fjol.

Traskade vidare mot Hedmanska Gården för att lyssna på Nina Ramsby. Har inte hört talas om denna "in-between"-trubadur förut, men det var en trevlig överraskning. Å andra sidan är det som levereras från Hedmanska oftast unika och bra guldkorn.

Varsin god Irish Coffee värmde gott i den svala sommarkvällen.

Gin-Rummy

Sju kortspelssugna och pratglada tjejer var hos mig i tisdags. Hur går det ihop? Hinner man spela 15 set på en kväll? Ja minsann. Och jag vann! Var de bara artiga eller hade jag tur?

Vi hade tilltugg på trädäcket med cava och fläderblomssaft. Den eviga getingen höll oss envetet sällskap. Melon och skinka var tydligen dess favorit... Jag hade gjort polynesiska revben, vitlöksbröd och cole slaw till huvudrätt. 4,5 kg kamben gick åt!! Roligt att det tydligen smakade! Till efterrätt bjöd jag åter Key lime pie. Det är min nya favorit. Så simpel att göra men väl så smaskig!


Favorit just nu!

måndag 20 juli 2009

Grillat är gott!

Vi bjöd hem några av vännerna i fredags. Lena och Peter, Karin och Johnny. Förrätt/tilltugg: Brödkrutonger penslade med bbq-sås, hemlagad sådan förstås. Och ugnsgrillade kalkonbrännare i skivor med lite ost på, till det lite cava.

Vi stod ute på trädäcket under tiden köttet värmdes på grillen. Så fort grillen kom fram mulnade det till. När köttet från grillen plockades upp började det regna! Till köttet hade vi ratatouille, cole slaw och ugnsrostade potatisklyftor. Med ett gott rosé.

Jag hade köpt kalkonfile på Österlen, som jag hade marinerat i whisky bl a. Och surdegsbrödet kom från Olof Viktors. Efterrätten var urgod, Key lime pie. Har aldrig gjort denna förut, den var busenkel att göra. Kondenserad mjölk är en trevlig ingrediens att använda.

Vi satt i uterummet förstås hela kvällen. Mysigt trots regnet. Vad vi är nöjda med uterummet. Det har blivit sååå bra! Kvällens bästa kommentar: "Jag skulle vilja ha en sån där man häller vin i, vad är det nu det heter?" "Aha, Johnny!?"

På tisdag är det min tur att ha kortkväll. Vi är (numera) sju tjejer som träffas med förevändning att spela gin-rummy, kanske varannan månad. Vi hinner faktiskt med mycket mat, prat och vin, men givetvis också kortspeleri också. Eftersom jag är begåvad med trädgård faller mitt ansvar på att ha det på sommaren. Gissar att vi kommer att sitta i uterummet hela kvällen och natten.

Min dag idag kommer således bestå av kocksysslor. Hade gärna berättat vad jag skall tillaga men det får vänta till onsdag, vill ju inte att de ska veta vad de ska få än.